Haukan talo

H-Logo

Haukan ranta

Haukan tila on ollut suvussa jo ainakin 1500-luvulta lähtien. Entisaikojen Haukan tila eli kalastuksella, kalakaupalla, ja talonpoikaispurjehduksella; sittemmin kalastuksella, maanviljelyllä ja metsätaloudella. 

Tämän päivän maatalousyhtymä Haukka tuottaa naudanlihaa, kuivakukkia ja maatilamatkailupalveluja. Jälkimmäiseen on varauduttu jo vuosia perinteistä saaristomaisemaa varjellen sekä vanhaa rakennuskantaa vaalien. Vuonna 1995 saatiin valmiiksi vanhan tuulimyllyn saneeraustyö. Samana vuonna myönsi Varsinais-Suomen Luonnonsuojelupiiri Haukan tilalle vuoden ympäristöhoitopalkinnon. Vuonna 2000 Suomen Talonpoikaiskulttuurisäätiö palkitsi tilan vanhojen rakennustapojen vaalimisesta.

Saaristoluonto ja aitona säilynyt saaristokulttuurimiljöö tarjoavat upeat puitteet monenlaisille elämyksille. Vanhan sukutilan runsaana säilynyt esineistö on esillä kotimuseorakennuksissa, kuivakukkaverstas ja originaalit kuivakukkatuotteet kertovat rinnakkain tarinoita eri aikakausista, sekä historiasta että nykyajasta.

Vakiovierailuohjelma Haukalla

Yhteystiedot ja sijaintimme kartalla.